Izba Domów Maklerskich Partnerem Instytucjonalnym VIII Europejskiego Kongresu Finansowego

Izba Domów Maklerskich została Partnerem Instytucjonalnym VIII Europejskiego Kongresu Finansowego, który odbędzie się w dniach 18 – 20 czerwca 2018 w Centrum Konferencyjnym Hotelu Sheraton w Sopocie.

VIII Europejski Kongres Finansowy, odbędzie się w czasie szczególnym, w stulecie odzyskania niepodległości przez Polskę i stulecie wielkich zmian na mapie politycznej Europy. Znajdzie to swoje odzwierciedlenie w programie Kongresu, podczas którego organizatorzy zamierzają wejrzeć w przeszłość gospodarczą Polski. Uczynione to zostanie jednak głównie po to, by spojrzeć w przyszłość i zastanowić się, jak wnioski z doświadczeń ostatniego stulecia można wykorzystać do budowania gospodarki Polski i Europy.

Motto tegorocznego Kongresu brzmi: Na stulecie - o innowacyjną i bezpieczną przyszłość sektora finansowego.
Kongres został objęty Patronatem Honorowym Narodowego Banku Polskiego i Polskiego Funduszu Rozwoju.

Zapraszamy do udziału w debatach i dyskusjach podczas VIII Europejskiego Kongresu Finansowego, które toczyć się będą głównie wokół następujących obszarów tematycznych:

• Innowacje i ich wpływ na modele biznesowe instytucji finansowych i ryzyko systemowe,
  • Biznes i ryzyko na rynku bankowym,
  • Finansowe uwarunkowania zrównoważonego i społecznie odpowiedzialnego rozwoju gospodarczego,
  • Rozwój rynku kapitałowego,
  • Restrukturyzacja przedsiębiorstw i banków w kryzysie.

W Europejskim Kongresie Finansowym uczestniczy co roku ponad 1000 przedstawicieli krajowej i europejskiej administracji, biznesu, świata akademickiego, mediów oraz polityków. Debaty kongresowe cechuje otwartość i niezależność. Co roku społeczność kongresowa wypracowuje i przedstawia nielobbystyczne Rekomendacje służące jakości rządzenia, z których wiele zostało zrealizowanych poprzez wprowadzone rozwiązania legislacyjne.

Serdecznie zapraszamy do udziału w dyskusji o innowacyjnej i bezpiecznej przyszłości sektora finansowego.

Aby zgłosić uczestnictwo i dokonać rejestracji zapraszamy na stronę internetową www.efcongress.com

Na stronie Kongresu dostępna jest również specjalna oferta hoteli dla uczestników EKF (liczba miejsc ograniczona).
W przypadku pytań prosimy o kontakt z Lucyną Schoennagel, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. , tel. (58) 5244901.

• Vestor DM

• db sec