Biuletyn IDM - Gość wydania: dr hab. Jacek Jastrzębski, prof. UW Przewodniczący KNF , Temat Wydania: O potrzebie utworzenia w Polsce wyspecjalizowanego sądu powszechnego dla rynku kapitałowego oraz Zmiany w przepisach podatkowych – nowe wyzwania dla firm

Okladka Nr 18

Szanowni Państwo,

Przekazujemy na Państwa ręce kolejny numer Biuletynu IDM.

W tym numerze między innymi:

• Gość wydania: Wywiad z dr hab. Jackiem Jastrzębskim, prof. UW Przewodniczącym Komisji Nadzoru Finansowego
  • Tematy Wydania:
    • O potrzebie utworzenia w Polsce wyspecjalizowanego sądu powszechnego dla rynku kapitałowego – artykuł prof. zw. dr hab. Andrzej Szumański – Kierownik Katedry Prawa Gospodarczego Prywatnego Uniwersytetu Jagiellońskiego, dr Jacek Dybiński - Adiunkt w Katedrze Prawa Gospodarczego Prywatnego Uniwersytetu Jagiellońskiego.
    • Zmiany w przepisach podatkowych – nowe wyzwania dla firm inwestycyjnych w 2019 r. – artykuł Tobiasz Dolny – Doradca Podatkowy Menedżer w ALTO, Maciej Gruchot – Doradca Podatkowy Starszy Konsultant w ALTO.
  • Dane rynkowe, tematy prawne, wydarzenia oraz aktualności dotyczące bieżących prac Izby.

Życzymy miłej lektury i zapraszamy do współpracy.

• Vestor DM

• Santander Securities Strona IDM